Leerlingen Zwin College bezoeken Praktijkroutes

18 februari 2020
zwin_college_bezoekt_praktijkroute_scalda

Vorige week donderdag bezochten 32 vmbo-3 leerlingen van het Zwin College bedrijven die opleidingen verzorgen in de Praktijkroute Horeca-Toerisme en Praktijkroute Economie. Met een bus vertrokken de leerlingen naar Cadzand om diverse workshops te volgen. Op deze manier maakten zij kennis met de verschillende opleidingen die in de Praktijkroute te volgen zijn in hun eigen regio.

De leerlingen werden enthousiast onthaald door Koos Konijn, de mascotte van Roompot. Daarna gingen zij aan de slag met verschillende workshops. Bij het Strandhotel Blueness konden zij een horeca workshop volgen waar de basistechnieken van het serveren aan bod kwamen. Ook mochten de leerlingen cocktails maken, servetten vouwen en tafels dekken.

Roompot Vakantiepark Noordzee Résidence verzorgde verschillende workshops op het gebied van handel, administratie en leisure. Onder begeleiding van Scalda studenten konden de leerlingen een vergelijkend warenonderzoek over chips uitvoeren en de verkoopprijs van een vegaburger bepalen. Verder werd besproken waar een goede receptioniste aan moet voldoen. Naast deze activiteiten werd ook uitleg over de Praktijkroutes gegeven.

We willen graag Strandhotel Blueness en Roompot Vakantiepark Noordzee Résidence bedanken voor de gastvrijheid.

Meer informatie over de Praktijkroute Horeca-Toerisme
Meer informatie over de Praktijkroute Economie

Omhoog