Kwalificatiewedstrijd voor NK Cad-tekenen van Skills Heroes bij Scalda in Vlissingen

16 januari, 2018

Elf Mbo-scholen uit heel Nederland strijden met 20 kandidaten in de kwalificatiewedstrijd voor het Nationaal Kampioenschap Cad-tekenen van Skills Heroes. Deze wedstrijd vindt plaats op donderdag 25 januari bij Scalda in Vlissingen. De beste acht kandidaten van deze wedstrijd gaan door naar de landelijke finale van Skills Heroes in Zwolle op 15, 16 en 17 maart. De kandidaten maken dan kans op de titel “Beste cad-tekenaar van Nederland”.

Kwalificatiewedstrijd NK Cad-tekenen
Op donderdag 25 januari vindt de landelijke kwalificatiewedstrijd voor het NK Cad-tekenen plaats bij Scalda, locatie Edisonweg 4A in Vlissingen. Van 09:30 tot 16:45 uur zullen twintig studenten van verschillende mbo-scholen uit het land een battle cad-tekenen aangaan. Aan de wedstrijd doen twee Scalda studenten mee: Ike Vermeulen en Niek Reijerse.

Opdracht
De studenten krijgen de opdracht om met het softwarepakket Autodesk Inventor een model te maken, aanpassingen te verrichten in een bestaand model, werktekeningen te maken en het product te presenteren middels renderingen, exploded views en animaties.

Workshops
Tijdens de wedstrijddag op 25 januari worden er in de middag diverse workshops georganiseerd voor stagebedrijven in de techniek sector. Er wordt een workshop ‘Engineering en gebruikmaken van een ERP pakket’ georganiseerd en een workshop ‘De engineer van de toekomst en Augmented Reality’. Bij de eerste workshop zullen de leveranciers Ridder Data Systems (van het ERP pakket) en Greenock Cad Service (voor het Autodesk en de koppeling tussen Autodesk Inventor en RidderiQ) aanwezig zijn. De tweede workshop wordt gegeven door Damen Shipyards en geeft een inkijk in de mogelijkheden van de nabije toekomst met VR. De workshops starten om 13:45 en om 15:15. Bedrijven die interesse hebben kunnen zich hiervoor aanmelden via e-mail: [email protected]

Wedstrijd en prijsuitreiking
Geïnteresseerden, familie en vrienden van deelnemers zijn van harte welkom van 09:30 tot 16:45 uur bij Scalda in de Edisonweg in Vlissingen. In verband met de tijd die nodig is voor de beoordeling worden de acht beste kandidaten niet dezelfde dag, maar een week later bekend gemaakt. 

Meer informatie
Meer informatie over de wedstrijd cad-tekenen van Skills Heroes is te vinden via skillsheroes.nl/beroepen/cad-tekenaar

Volg deelnemers van Scalda op de voet via: facebook.com/SkillsHeroesScalda