Kwalificatiewedstrijd NK Skills Heroes bij Scalda in Middelburg

10 december 2019

Veertig studenten van verschillende mbo-scholen uit het hele land komen vrijdag 13 december bij Scalda in Middelburg voor de kwalificatiewedstrijd voor het NK Skills Heroes in de richtingen Directiesecretaresse/Managementassistent en Bedrijfsadministrateur. De beste acht mogen door naar het driedaagse Nationaal Kampioenschap van Skills Heroes in maart 2020 in Friesland. Daar strijden ze voor de titel van “Beste vakman/vakvrouw van Nederland” in hun eigen vakgebied. Scalda studenten hebben in 2019 tien medailles binnengesleept waarmee de studenten van Scalda zeer hoog scoorden in vergelijking met andere scholen. Dit jaar doen er aan de Skills Heroes wedstrijden 27 Scalda studenten mee, waarvan twee a.s. vrijdag 13 december.

Kwalificatiewedstrijd NK Directiesecretaresse/Managementassistent (19) en Bedrijfsadministrateur (21)
Op vrijdag 13 december van 9.00 tot 16.30 uur vindt in 2 shifts de landelijke kwalificatiewedstrijd voor het NK plaats bij Scalda, Podium 15 in Middelburg. Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor derde- en vierdejaars mbo. Talentvolle studenten hebben zich ingeschreven voor de vakwedstrijden en strijden middels praktijkgerichte wedstrijden tegen andere studenten. De voorrondes van deze kwalificatieronde hebben inmiddels al plaatsgevonden op alle deelnemende scholen. Deze schoolwinnaars hebben in Middelburg de kans om zich te kwalificeren voor de landelijke finale die plaats zal vinden van 4 t/m 6 maart in Leeuwarden. Scalda studenten Amy de Later en Melvin van den Borgt hopen vrijdag beiden bij de beste acht te eindigen.

Jury en
De jury bestaat uit 8 professionals uit het Zeeuwse bedrijfsleven. DRV, Roompot, HZ, Gemeente Kapelle, Gemeente Veere, Emergis, ‘s Heeren Loo investeren graag in aanstormend talent. Het is uniek om de beste mbo-studenten in betreffende vakgebieden bij elkaar te hebben. Sommige bedrijven verstrekken ook leuke attenties de studenten in de vorm van een goodiebag of een bloemetje, omdat ze als de beste van hun school stuk voor stuk toppers zijn.

Voorbereiding & Masterclasses
Meedoen aan Skills Heroes vergt veel inspanning en inzet van de student, maar ook van de begeleidend docent. Beiden zijn gedreven om het uiterste te bereiken en door een goede voorbereiding en training kunnen studenten zelfverzekerd aan de wedstrijden deelnemen. Scalda organiseert voor al haar Skills Toppers diverse Masterclasses door het jaar heen. Op 10 december is de laatste Masterclass van dit jaar in het Provinciehuis. Magician Evert van Asselt laat de Skills Toppers ervaren dat kracht ook in ons hoofd zit. Hoe kun je geloven in jezelf en probleemoplossend denken en bereiken wat je wilt.

Wedstrijd en prijsuitreiking
De wedstrijd bestaat uit diverse praktijkgerichte opdrachten die onder bepaalde tijdsdruk moeten worden afgehandeld. Tussendoor kunnen ze bijvoorbeeld een lastig telefoongesprek moeten afhandelen en bepaalde casussen uitwerken en planningen opleveren. Er vindt geen prijsuitreiking plaats. De uitslagen worden via Skills NL op maandag 16 december bekend gemaakt. Wel krijgen alle studenten na afloop een terugkoppeling van de jury en attenties aangeboden. Voor meereizende ouders en docenten organiseert Scalda in de tussentijd nog een stadswandeling. Scalda is enorm trots deze veertig toppers en begeleiders en soms ook familie te mogen ontvangen.

Meer informatie
Meer informatie over de wedstrijden van Skills Heroes:

Volg deelnemers van Scalda op de voet via facebook.com/skillsheroesscalda

Omhoog