Koning heropent Maritiem en Logistiek College De Ruyter

9 januari 2017

Op vrijdag 3 februari komt Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander naar Vlissingen. Hij bezoekt het gerenoveerde Maritiem en Logistiek College De Ruyter en het sleep- en bergingsbedrijf MULTRASHIP TOWAGE & SALVAGE. Om 13.45 uur heropent Zijne Majesteit de Koning officieel het Maritiem en Logistiek College De Ruyter aan de Boulevard Bankert in Vlissingen.

Renovatie

De renovatie van het gebouw aan de boulevard was vlak na de zomer van 2016 voltooid. Het pand is aan de binnen- en buitenkant totaal veranderd en is mede beeldbepalend geworden voor de boulevard. “We hebben nu twéé gevels die qua presentatie net zo mooi zijn.”, stelt Henrik Stevens, directeur van het Maritiem en Logistiek College De Ruyter. “Het gebouw aan de boulevard straalt nu robuustheid, kracht, lef en avontuur uit.”

In het gerestaureerde gebouw komen maritieme en nautische aspecten op allerlei manieren terug. Op het dak zijn twee lokalen gebouwd. Die lijken op de brug van een schip. En deze opbouw heeft met koper een roestbruine ‘look and feel’. Aan de buitenkant lijkt het gebouw op de vierkante zijkanten van containers op een terminal. In het interieur geeft massief vurenhout de uitstraling van ouderwetse transportkisten. Patrijspoorten in het souterrain zorgen voor meer lichtinval.

Trots

“Het gebouw straalt uit dat mensen hier serieus bezig zijn met hun vak. Wij leiden jongeren op voor (inter)nationale maritiem en logistieke sectoren waarin zij vanaf dag één verantwoordelijkheid dragen in risicovolle situaties. Op die beroepshouding bereiden wij hen voor en daar past een zakelijk gebouw bij dat robuustheid, kracht, lef en avontuur uitstraalt. We zijn trots op onze school, die al meer dan 110 jaar in Vlissingen gevestigd is. En trots op de bedrijven waar we onze jongeren plaatsen”.

MULTRASHIP TOWAGE & SALVAGE

Met MULTRASHIP TOWAGE & SALVAGE werkt het Maritiem en Logistiek College al decennia lang samen. Vele studenten leerden bij MULTRASHIP het vak in de praktijk en konden daarna op de omvangrijke vloot van sleep- en bergingsvaartuigen aan de slag. MULTRASHIP is een vooruitstrevend bedrijf dat voortdurend innoveert en zich bewust is van het onderscheidend vermogen van goed opgeleid personeel. Na het bezoek aan het Maritiem en Logistiek College De Ruyter gaat Zijne Majesteit de Koning in gesprek met stagiaires en bemanningsleden aan boord van een zeesleper van MULTRASHIP.

Topopleiding

“Voor ons is het waardevol wanneer we onze studenten helpen het beste uit zichzelf te halen. Dat is ‘waar we het voor doen’ bij Scalda, iedere dag opnieuw, of we nu voor de klas staan of op welke manier dan ook daarbij ondersteunend zijn. Ieder van ons doet iedere dag weer haar of zijn best om bij te dragen aan ‘waarde(n)vol onderwijs’.” In december 2016 verscheen De Keuzegids MBO 2017. De opleidingen van het cluster Maritiem in het domein ‘Logistiek’ mogen het predicaat “MBO Keuzegids Topopleiding 2017 voeren”. Ze staan landelijk op een gedeelde 2de plaats.

Heropening vieren

Ter gelegenheid van de officiële heropening organiseert het Maritiem en Logistiek College De Ruyter het symposium ‘De prachtige risico’s van scheepvaart en logistiek’. Het symposium begint om 9.00 uur en duurt tot 11.45 uur. Na het voltrekken van de officiële openingshandeling door Koning Willem-Alexander is er van 16.00 tot 18.00 uur een netwerkbijeenkomst van Zeeland Maritiem.

Scheepvaartdag

Op 4 februari is de jaarlijkse Scheepvaartdag. Deze wordt samen met De Ruyter Academy van HZ University of Applied Sciences georganiseerd. Het doel van deze traditionele Scheepvaartdag op de eerste zaterdag van februari is:

  • het verstrekken van algemene beroepsinhoudelijke informatie aan aankomend studenten
  • het verstrekken van specifieke opleidingsinformatie over de aangeboden mbo- en hbo-opleidingen aan aankomend studenten
  • het bevorderen van de bekendheid en het imago van de maritieme en logistieke sectoren en bedrijfstakken
  • het bieden van een platform voor het uitwisselen van contacten en loopbaanmogelijkheden voor mensen die al in de maritieme en logistieke wereld werkzaam zijn.

De Scheepvaartdag valt samen met de open dag van het Maritiem en Logistiek College De Ruyter en is van 10.30 tot 15.00 uur zowel aan de Boulevard Bankert als in het Technum aan de Edisonweg in Vlissingen.

De foto van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander is genomen door de Rijksvoorlichtingsdienst.

Omhoog