Kogelvrijvest voor Scalda College voor Uniformberoepen

17 januari, 2017
Scalda foto opleiding Veiligheid en Vakmanschap

Studenten van Scalda College voor Uniformberoepen kunnen binnenkort zelf ervaren hoe het is om een kogelvrijvest te dragen. SafeGuard Clothing, fabrikant en distributeur van beschermende kleding, heeft namelijk  een kogelvrijvest gedoneerd aan Scalda College voor Uniformberoepen. De studenten worden zo voorzien in een leerzame praktische ervaring met een veiligheidsuitrusting. Later kunnen zij deze ervaring meenemen in hun stages en ook in het beroepsleven.

Scalda College voor Uniformberoepen is toegewijd aan het leveren van unieke leerervaringen aan haar studenten en het voortdurend verbeteren van de kwaliteit van haar opleidingen. Het Kogelvrijevest zorgt niet alleen voor een nieuwe ervaring met veiligheidsuitrusting, maar zal ook worden gebruikt voor levensechte simulaties in rollenspellen en trainingssessies rondom handhaving, toezicht en veiligheid.

Thomas Bowman zei namens SafeGuard Clothing: “Wij zijn van mening dat alle studenten binnen de opleidingen van Scalda College voor Uniformberoepen toegang moeten hebben tot hoogwaardige kogel- en steekwerende vesten om mee te oefenen tijdens de studie. Wij zijn erg blij dat we deze items kunnen doneren aan scholen om studenten te helpen in een adequate voorbereiding in hun gekozen carrière.”

De donatie van SafeGuard Clothing wordt gedaan in het kader van hun campagne om Europese scholen te ondersteunen bij het verbeteren van de kwaliteit van de praktijklessen. SafeGuard Clothing is een gerenommeerde fabrikant en distributeur van beschermende kleding en is nauw betrokken bij onderzoek en ontwikkeling van nieuwe materialen om de draagbaarheid van kogelwerende kleding voor de eerstelijns dienstverlening te verbeteren.