Kim Kempeneers ambassadeur van Scalda

22 augustus 2019

Kim Kempeneers volgt bij Scalda Groen College de opleiding Vakbekwaam medewerker dierverzorging. Zij vertegenwoordigt Scalda tijdens de jaarlijkse mbo Ambassadeursverkiezing. Vanaf 9 september, de opening van het mbo-schooljaar, gaat zij met een veertigtal ambassadeurs de strijd aan om de landelijke ambassadeurstitel. Kim is geselecteerd als ambassadeur vanwege haar bijzonder persoonlijk en aangrijpend verhaal. Ondanks haar beperking door een verschrikkelijke ziekte gaat zij 100 % voor haar opleiding dierverzorging! Zij is een echte doorzetter, heel strijdlustig en ambitieus. Kim: “Ik ben echt super enthousiast over het feit dat ik genomineerd ben en wil hiermee laten zien dat je ondanks een beperking een opleiding kunt doen die je leuk vindt”. Zij wil ervoor strijden dat dit ook voor iedereen mogelijk is.

Landelijke verkiezing
Ambassadeurs zijn studenten aan het middelbaar beroepsonderwijs die zich op school, tijdens hun stage of op een andere manier tijdens hun opleiding hebben onderscheiden. Alle deelnemende mbo-scholen kiezen jaarlijks hun eigen ambassadeur die zij nomineren voor de landelijke verkiezing. Voor Kim breken met de Landelijke Ambassadeursverkiezing spannende tijden aan. De vakjury kijkt onder meer naar communicatieve vaardigheden, probleemoplossend vermogen en leiderschapskwaliteiten. Dit gebeurt in verschillende challenges die je straks kunt volgen via het YouTube-kanaal mbo’ers pakken aan! Wil je dit niet missen? Ga dan gauw naar het YouTube-kanaal en abonneer je!

Op 18 november wordt tijdens de Dag van het mbo de winnaar gekozen. Deze student is een jaar lang het gezicht van het mbo.


Omhoog