Kick-off Praktijkroute Economie van Scalda op 17 april

12 april, 2018

Na maanden van voorbereiding wordt op 17 april het officiële startsein voor de Praktijkroute Economie Zeeuws-Vlaanderen gegeven. Zo’n twintig bedrijven zetten die ochtend de handtekening onder een samenwerkingsovereenkomst met Scalda om gezamenlijk de Praktijkroute Economie Zeeuws-Vlaanderen vorm te geven. 

Tijdens de kick-off staat de samenwerking van Scalda met de bedrijven en instellingen, die participeren in de Praktijkroute Economie Zeeuws-Vlaanderen centraal. De bedrijven en instellingen krijgen tijdens de kick-off uitleg over deze nieuwe manier van opleiden en ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst. De voorzitter van het CvB dhr. Hendrik-Jan van Arenthals van Scalda zal hier aanwezig bij zijn, evenals de directeur van Scalda College voor Commerciële en Zakelijke Dienstverlening dhr. Eric Kerckhaert. 

Bij de Praktijkroute Economie Zeeuws-Vlaanderen werkt de student vanaf de eerste schooldag in het bedrijf als medewerker in opleiding. Deze moderne vorm van leren krijgt landelijk steeds meer aandacht. De student leert al doende en koppelt de theorie onmiddellijk aan de praktijk. De opleiding is geïndividualiseerd en maatwerk, dit motiveert studenten. 

Deze manier van opleiden is voor de bedrijven aantrekkelijk omdat het bedrijf meer invloed heeft op de opleiding en er is geen kloof tussen wat er op school geleerd wordt en wat er in het bedrijf gebeurt. Bovendien leren de bedrijven de studenten goed kennen. De coach van school komt in de bedrijven en begeleidt de student samen met de praktijkopleider. De student hoeft niet lang te reizen om een mbo-opleiding van zijn keuze te volgen. Het behoud van de opleidingen voor Zeeuws-Vlaanderen zijn essentieel voor de leefbaarheid van de regio.