Kick-off Goes leert je bewegen

Studenten CIOS dragen bij aan vitaal Goes
30 oktober 2019
Kick-off Goes leert je bewegen

Vierdejaars CIOS-studenten pitchten enthousiast op 29 oktober hun projecten van het Cluster “Goes leert je bewegen”. Het was het startmoment voor de realisatie van een centraal punt waarin CIOS-studenten organisaties en inwoners van Goes ondersteunen bij de organisatie en uitvoering van sportieve activiteiten. Ook biedt dit centrale punt straks praktische ondersteuning aan organisaties die zich ervoor willen inzetten om hun medewerkers en cliënten in beweging te krijgen. Zo komt sport en bewegen voor iedereen dichterbij.

Ronald Klomp, directeur CIOS Goes is blij met de ontwikkelingen: “Door het project ‘Goes leert je bewegen’ creëren we een hybride leeromgeving. Onze studenten leren dan vooral in de praktijk en leveren een daadwerkelijke bijdrage aan een vitaal Goes. Uiteraard zijn wij blij dat zoveel organisaties deze uitdaging accepteren en dat we gezamenlijk uitvoering geven aan de beweegvisie van de gemeente Goes.”

Pitches studenten

De studenten vertelden onder andere meer over het belang van de verbindingen tussen de diverse organisaties en instellingen in de gemeente om het centrale punt (het hart van het project) te realiseren. De inrichting van het projectenbureau aan bod met als voorbeeld de medewerking aan de etappes van Serious Request. Ze pitchten over de volgende (eerste) projecten: naschoolse sport-activiteiten voor basisschoolleerlingen (van de twee eerste Beweegplus scholen: De Wingerd en De Tweemaster), het realiseren van een gezonde schoolkantine voor de CIOS-studenten, het inrichten van een platform ‘Bewegen en samen regelen’ (waar scholen en organisaties lessen en programma’s kunnen vinden voor diverse sportieve activiteiten), een beweegprogramma voor bewoners van Ter Weel.(Bewezen is dat bewegen het dementieproces vertraagt).

Daarna was het de beurt aan de leerlingen van De Tweemaster om 22 letters op te sporen. Met behulp van de afgevaardigden van de organisatie die de uitdaging zijn aangegaan losten ze de puzzel op: #Challengeacceptedgoes

Onder deze noemer zetten gemeente Goes, SMWO, het Omnium, basisschool De Tweemaster, Zorginstelling Ter Weel en Scalda/CIOS als afsluiter hun handtekening onder een gezamenlijke uitdaging om sport en bewegen voor iedereen dichterbij te brengen.

Omhoog