Kapperstudenten doneren € 1000 aan Stichting Parkinson Fonds

11 juli, 2017

Rene Kuijff, directeur van de Stichting Parkinson Fonds, ontving donderdag 6 juli uit handen van docente Tjitske Anderiesse-Schaap namens de studenten van de kappersopleiding uit Goes een cheque ter waarde van €1000. 

De studenten hebben geld ingezameld met diverse activiteiten. Er werden lege flessen opgehaald, eigen gemaakte zoetwaren verkocht, studenten konden grabbelen in de grabbelton, er werd gekapt tijdens ‘haardoemiddagen’ en men collecteerde in de school. De acties werden bedacht en uitgevoerd tijdens de vakken ‘Loopbaan/burgerschap’ en ‘Ondernemend gedrag’ met als doel studenten te stimuleren iets extra’s voor een ander te doen.

Jaarlijks selecteren de klassen een eigen initiatief voor de Goede doelen-actie van de opleiding. Dit jaar werd gekozen voor de Stichting Parkinson Fonds. “Veel personen in de directe omgeving van de studenten zijn getroffen door deze ziekte en daarom wilden wij graag met zijn allen geld inzamelen voor onderzoek,” legt docente Tjitske uit.

Rene Kuijff bedankte de studenten en vertelde blij te zijn met de cheque: “het is heel bijzonder wat jullie als school hebben gedaan. Dit geld komt zeker ten goede aan het financieren van onderzoek ter voorkoming en genezing van Parkinson. Bedankt!”