Kappersstudenten kappen er op los tijdens MOOI! Scalda

Geïnspireerd door het thema ‘Film’
24 mei, 2019

Op maandag 3 juni 2019 nemen 30 laatstejaars (derdejaars) studenten van de kappersopleiding van Scalda College voor Gezondheidszorg en Uiterlijke Verzorging het op tegen elkaar in de jaarlijkse vakwedstrijd ‘MOOI! Scalda’. Studenten verzorgen het haar, de make-up en de styling op een zelf meegebracht model. Dit jaar zijn de studenten geïnspireerd door het thema ‘Film’.

De deelnemers aan de wedstrijd zijn al weken in de weer met de voorbereiding. Ze zijn druk bezig geweest met voorbereidingen o.a. met het zoeken van het juiste model, het volgen van een gastles, het maken van een moodboard. Maandag worden zij beoordeeld door een vakkundige jury uit het werkveld. Zij letten op het totaalplaatje: hoe is het thema verwerkt in de complete look wat betreft haar, make-up, styling en het moodboard. De presentatie van zichzelf en het model kan aan het einde van de middag de doorslag geven tot winnaar/winnares!

Ook tweedejaars studenten zijn bij het evenement betrokken. De tweedejaars studenten zorgen samen met het docententeam dat de middag op rolletjes verloopt. Zij zijn verantwoordelijk voor de aankleding van de zaal, het verzorgen van de hapjes, het begeleiden van de modellen en de derdejaars studenten en zorgen voor het ontvangen van de gasten.

Er is een 1e, 2e en 3e plaats te vergeven en de prijswinnaars ontvangen een prijzenset van Keune Haircosmetics, Make up Studio en Sudac Hair & Beauty.

De feestelijke presentatie en prijsuitreiking met hapje en drankje vindt plaats tussen 16:00 uur en 18:00 uur in de kleine aula in de Bessestraat 4 in Goes.Iedereen is welkom. De presentatie start om 16:30 uur.