Kappersstudenten kappen er op los tijdens MOOI! Scalda

Thema dit jaar ‘Fashion Dreamworld’
1 juni, 2018

Op maandag 11 juni 2018 nemen 30 laatstejaars studenten van de kappersopleiding van Scalda College voor Gezondheidszorg en Uiterlijke Verzorging het op tegen elkaar in de jaarlijkse vakwedstrijd ‘MOOI! Scalda’. Studenten verzorgen het haar, de make-up en de styling op een zelf meegebracht wedstrijdmodel. Het thema van dit jaar is ‘Fashion Dreamworld’. 

De deelnemers aan de wedstrijd zijn al weken in de weer met de voorbereiding. Ze hebben hiervoor gastlessen gehad in haarstyling, visagie en in het maken van een moodboard. 

 Jury MOOI! Scalda
Maandag worden zij beoordeeld door een vakkundige jury uit het werkveld:

  • Arnaud Schoenmaker, Freelance Haarstylist, 20 jaar, winnaar NK Skills 2015, 3eplaats Coiffure Award ‘Young Talent’2018. 
  • Jessica de Jonge, Visagist, eigenaresse van visagie salon Nummer5 te Heinkenszand, heeft ervaring in haarstyling, bruidjes en fotoshoots. Ook geeft ze workshops in haar salon. 
  • Marly van Dungen, sinds 2015 werkzaam bij Keune Haircosmetics als National educator, heeft les gegeven op een kappersschool in Turnhout (BE) en is een ervaren haarstylist.  

 Zij letten op het totaalplaatje: hoe is het thema verwerkt in de complete look. 

Ook tweedejaars studenten betrokken
Ook tweedejaars studenten zijn bij het evenement betrokken. De tweedejaars studenten zorgen samen met het docententeam dat de middag op rolletjes verloopt. Zij zijn verantwoordelijk voor de aankleding van de zaal, het verzorgen van de hapjes, het begeleiden van de modellen en het ontvangen van de gasten. 

Presentatie
Presentatie van de middag is in handen van Mireille Hentenaar, docent Kunst in opleiding aan de Willem de Kooning Academie. Kunstenaar in grime/ visagie en zangeres. Als oud collega bekend met Scalda en ook al eerder betrokken geweest bij onze jaarlijkse wedstrijd. 

Prijs
De uiteindelijke winnaar van de vakwedstrijd ontvangt een prijzenset van Keune Haircosmetics, Make up Studio en Sudac Hair & Beauty. 

Van de gemaakte creaties worden deze dag ook professionele foto's gemaakt door Manuel Noya.

De feestelijke presentatie en prijsuitreiking met hapje en drankje vindt plaats tussen 16:00 uur en 18:00 uur in de kleine aula in de Bessestraat 4  in Goes. 

Iedereen is welkom.