Kappersstudenten debatteren met Kamerleden in Nationaal Jeugddebat

2 maart, 2017

Op maandag 6 maart doen Kirsten Roman, Rosanna Hoogerland en Joyce Zuidwegt van de kappersopleiding van Scalda College voor Gezondheidszorg en Uiterlijke Verzorging mee aan het Nationale Jeugddebat 2017. Samen met 137 andere leerlingen van scholen uit heel Nederland leggen zij in Den Haag de Kamerleden het vuur aan de schenen.

Kirsten, Rosanne en Joyce wonnen hun ticket voor het Nationale Jeugddebat tijdens de Zeeuwse, Provinciale voorronde. Samen met 9 andere Zeeuwse jongeren vertegenwoordigen zij nu Zeeland in de landelijke finale. Tijdens een speciaal trainingsweekend werden deelnemers voorbereid op het debatteren. Zij gingen daarvoor naar een kasteel in Limburg.

Het Nationaal Jeugddebat wordt jaarlijks georganiseerd door de Nationale Jeugdraad, een koepelorganisatie van jongerenorganisaties tussen de 12 en 30 jaar. De NJR moedigt jongeren aan te laten zien wat hun capaciteiten zijn, via lokale initiatieven tot de Verenigde Naties aan toe. Ook adviseren zij overheden over hun jeugdbeleid. Het Nationale Jeugddebat is bedoeld voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar.