Kappersopleidingen van Scalda nummer 3 van Nederland

24 januari 2018

De kappersopleidingen van Scalda College voor Gezondheidzorg en Uiterlijke Verzorging staan in de ranglijst van de Mbo Keuzegids 2018 op de derde plaats van Nederland, kort achter de Groningse ROC’s Alfa College en ROC Noorderpoort.

Ook in de vakwedstrijden voor mbo-studenten scoorde de opleiding goed. Student Ayḉa Grim wist de bronzen medaille te veroveren tijdens het Nationaal Kampioenschap Skills Heroes in maart vorig jaar. Eerder werd oud-student Mireille Zuidweg al tweedes tijdens de nationale kwalificatiewedstrijden voor ditzelfde NK. De opleidingen Schoonheidsspecialist en Allround Schoonheidsspecialist staan op een gedeelde 11e plaats.

MBO Keuzegids 2018
De oordelen over opleidingen in de Mbo Keuzegids 2018 zijn gebaseerd op de landelijke enquête over studenttevredenheid in het mbo (de JOB-monitor) en op cijfers over het studiesucces. Scholen kunnen in elke ranglijst van de gids een score tussen de 20 en 100 punten halen.

Open dagen
De opleidingen (allround) kapper en (allround) schoonheidsspecialist van Scalda houden op vrijdag 2 februari 2018 en zaterdag 3 februari 2018 open dagen op de locatie Goes. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen. Kijk voor tijden en locatie op scalda.nl/zorg. Op deze site is ook meer informatie te vinden over de inhoud van de opleidingen.

Omhoog