Introductie voor Entree studenten in Het Verdronken Land van Saeftinghe

20 september, 2016

Op 7 september vertrok een bus met starters aan een van de entreeopleidingen van Scalda naar het Verdronken Land van Saeftinge. Hier volgt een verslag van Corrie Blankenstijn, instructeur bij Scalda.

“Vanmorgen zijn we vertrokken met een bus vol jonge mensen ( okay, en ook een paar iets oudere, jonge mensen...) richting het verdronken land van Saeftinghe.

Een stralende zon erbij, met alleen in de tunnel het licht even aan, waren we dwars door Zeeuws- Vlaanderen mooi op tijd bij het vertrek punt van de glibberige tocht.

Beetje onwennig allemaal, wat draaien en keren. Er waren in totaal 3 van de jonge mensen die wisten wat deze tocht inhield. Ook van de iets oudere, jonge mensen waren er een paar bij die dit wonderschone en pure gebied nog nooit betreden of zelfs gezien hadden. Een paar van de jonge mensen hadden zelfs nog nooit blubber gezien of aan den lijve meegemaakt. Het is dan ook een totaal ander gegeven dan een droge woestijn, de straten van Vlissingen, drie hoog achter in Goes, of de tegels van een schoolplein......

Enige achterblijvers zwaaiden de dappere wandelaars uit, de eed gezworen om op de achtergebleven mobieltjes te letten en deze te bewaken met hun leven.  En helaas de tocht zelf te moeten missen.

Hoe bijzonder was het om de sfeer te proeven  toen ze na 2 uur weer terug spoelden uit het verdronken land. Wat een verschil met toen ze vertrokken! De groep was een groep, vriendelijk gelach, behulpzaam naar elkaar, geen apart staande mensen meer. Hier en daar een beetje trots op zichzelf.......

Een geweldige dag en een fantastisch begin van dit nieuwe schooljaar.”