Internationaliseringsbeleid CIOS Goes

27 november, 2017

CIOS Goes en ROC Mondriaan hebben samen geïnvesteerd in het opzetten van een internationaal netwerk sport en bewegen. Ruim 1 jaar geleden is gestart met het voorwerk tijdens de eerste bijeenkomst met mogelijke partners in Den Haag. Docenten van CIOS Goes brachten in maart van dit jaar een bezoek aan het Finse instituut Vierumäki voor het vervolg. Er werd nagedacht over een naam, missie en visie van de nieuw te stichten organisatie. De afkorting MOVES staat voor Mobility in Vocational Education in Sports. De missie luidt:

MOVES is an European Non-Governmental Organisation for schools in sports and exercise, primarily on the Vocational Education Training level. This network focuses on improving the quality of education by providing an international experience. MOVES includes all parties in the educational system in its activities; students, teachers and employees.

In Finland werd de afspraak gemaakt dat CIOS Goes de eerste jaarlijkse conferentie organiseert met deelname van studenten, docenten en management van de partners. Inmiddels heeft het netwerk zich uitgebreid tot zes partners. Naast de twee mbo-scholen uit Nederland bestaat het netwerk uit een Finse, Belgische, Spaanse en Engelse partner. Op 23 november werd een bont internationaal gezelschap van studenten en collega’s ontvangen aan de Zwembadweg bij CIOS Goes. Het was voor alle partijen een geslaagde conferentie die bijdraagt aan het vinden van stages in een internationale setting.