Inschrijvingen Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg gestart!

18 mei, 2017

Nieuwe, volledig praktijkgestuurde combi-opleiding bij Scalda geeft student baangarantie na voltooiing van de opleiding. 

Goes, 18 mei 2017 – Vanaf deze week kunnen studenten die geïnteresseerd zijn in werken in de ouderenzorg, zich inschrijven voor de Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg (ZPO) via scalda.nl/zpo De ZPO is de nieuwe combi-opleiding van Scalda in samenwerking met vijf Zeeuwse zorgorganisaties.

Uniek aan deze opleiding is dat de student vanaf de eerste studiedag leert in de praktijk, op zorglocaties van Allévo, SVRZ, Ter Weel, WVO Zorg en ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen. De opleiding wordt verzorgd door Scalda en de deelnemende organisaties. De student volgt het ritme van de organisatie en past de kennis direct toe in de praktijk. Met een eigen begeleider, bespreekt de student de voortgang van de studie en houdt bij welke kennis en vaardigheden hij of zij nog moet ontwikkelen om aan de eisen van het mbo-diploma te voldoen. Samen wordt er, op maat, een eigen leerroute samengesteld.

De Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg biedt: 

  •  Opleidingsmogelijkheden door heel Zeeland 
  •  Werken en leren in de praktijk, volgens een eigen leerroute, afgestemd op tempo van de student 
  •  Een ruime maandelijkse stagevergoeding 
  •  Een mogelijkheid tot vakantiewerk bij dezelfde organisatie 
  •  Een dubbele diplomering: Verzorgende-IG en Maatschappelijke Zorg (niveau 3) 
  •  Baangarantie na het voltooien van de opleiding 

Voorlichtingsavond
Wie meer wil weten over de ZPO is van harte welkom op de informatieavond van Scalda op donderdag 1 juni 2017 van 17.00 tot 20.00 uur bij Scalda in Goes of Terneuzen. Lees meer op scalda.nl/zpo of mail naar [email protected].

Toekomstgerichte aanpak
Met de komst van de Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg nemen ouderenzorgorganisaties Allévo, SVRZ, Zorggroep Ter Weel, WVO Zorg en ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen en Scalda, samen de verantwoordelijkheid om het leren en werken in zorg en welzijn in Zeeland innovatiever en toekomstgerichter te maken. De zorg heeft mensen nodig die complexere vragen uit de verpleegzorg aan kunnen, maar ook mensen die aandacht hebben voor het welzijn en de kwaliteit van leven van ouderen. Als scholen en zorgorganisaties samen optrekken, kunnen ze snel en succesvol mensen opleiden.