Hugo van Rooijen ontvangt Pluim

24 februari 2022
Hugo ontvangt pluim van gedeputeerde

Op woensdagochtend 23 februari 2022 heeft Harry van der Maas, gedeputeerde verkeersveiligheid en voorzitter van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) de lessenreeks verkeer én de ROVZ-Pluim overhandigd aan Hugo van Rooijen, docent op de Scalda locatie aan de Edisonweg in Vlissingen.

ROVZ heeft in samenwerking met Hugo een reeks lessen ontwikkeld voor de studenten. Deze lessen gaan over verkeersveiligheid en worden ingeregeld in het vak burgerschap. De eerste lessenreeks werd overhandigd en de eerste les werd direct door Hugo gegeven.

Maar niet voordat ook de ROVZ-Pluim werd uitgereikt aan Hugo. Hij is intensief en enthousiast betrokken bij het ontwikkelen van de lessencyclus verkeer, vooral met betrekking tot kennis van de doelgroep en interessante thema’s. Hij heeft al een pilot gedraaid en geëvalueerd. Na evaluatie is de definitieve lessenreeks vastgesteld. Dit is de allereerste lessencyclus verkeersveiligheid voor MBO studenten in Zeeland.

"Ik ben er blij mee. Deze bokaal gaat op mijn bureau", zegt Hugo lachend. Hij zet zich al jaren in voor verkeersveiligheid en wilde graag een goed lespakket maken voor jongeren in Zeeland. "Er is al wel veel, maar wij merken dat Zeeuwse jongeren voorbeelden nodig hebben die dicht bij huis zijn. Toen ben ik met de provincie om de tafel gaan zitten en hebben we een aantrekkelijk lespakket gemaakt. Daarmee kunnen we goed met de jongeren in gesprek gaan over hoe zij veilig deel kunnen nemen aan het verkeer."

Omroep Zeeland was er ook bij en heeft er een mooi verslag van gemaakt. Inclusief filmpje!

Bekijk filmpje

Omhoog