“Hier voel ik me vrij”

16 juni 2021
detachering dethon

Het voorbeeld van een succesvolle detachering? Dat moet Bram Davidse zijn. Sinds 1996 is hij gedetacheerd. Eerst bij het Centrum VakOpleiding, een van de voorgangers van Scalda, en tegenwoordig bij Scalda in Terneuzen. Dat is inmiddels ruim 25 jaar. Het perfecte moment voor een interview met Bram en zijn leidinggevende, Marco Carper. Wij vragen ons af: wat is het recept voor zo’n langdurige detachering?

Marco: “Zoals Bram kunnen we er wel 10 hebben bij Scalda. Hij ziet zijn werk en neemt initiatief. Dat komt mede door zijn grote verantwoordelijkheidsgevoel. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat wanneer je een medewerker vrij laat, hij of zij zichzelf sneller ontwikkelt. Natuurlijk ben ik er altijd voor vragen of hulp wanneer dat nodig is.

Samenwerking

Ook zijn detacheringsconsulente van Dethon, Noëlla Goossen, staat voor hem klaar. “Sinds de komst van de detacheringsconsulenten bij Dethon is de samenwerking positief veranderd. De periodieke evaluaties en losse vragen bespreek ik nu met één vast contactpersoon. Dat werkt erg prettig. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat de komende jaren zo blijft.”

Trots en vrij

Tijdens een rondleiding stuiten we op een perfect geordende voorraadkast. Dat blijkt het werk van Bram te zijn. Hij vertelt ons trots: “Sinds dit jaar mag ik mijzelf hoofd magazijn noemen. Niets verlaat deze ruimte zonder dat ik het weet. Van boven tot onder heb ik alles opnieuw ingedeeld en opgeruimd. Nu vind ik alles in één keer. Dat werkt wel zo fijn.”

Als Bram de rondleiding hervat, valt ons iets op. Links en rechts wordt Bram begroet door studenten. Iedereen lijkt te weten wie hij is. “Ik maak iedere dag schoon in de lokalen waar leerlingen praktijklessen volgen. Zo leer je natuurlijk veel mensen kennen. Dat maakt mijn werk nog leuker. Maar het fijnste aan werken bij Scalda? Dat is de ruimte die ik krijg om zelf mijn dag in te delen. Dat maakt dat ik me hier vrij voel. Ik wil graag nog iets zeggen tegen de medewerkers van Dethon, namelijk: vertrouw op jezelf. Laat je ook detacheren en ga met plezier naar je werk zoals ik.” Van harte gefeliciteerd met je jubileum Bram. Nog vele jaren te gaan!

Omhoog