Het Vavo: een update

17 juni 2020

Geen open dagen

Het einde van dit uitzonderlijke schooljaar nadert, met een nieuw schooljaar in zicht. Normaal gezien organiseert het Vavo eind juni open dagen. Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus kunnen er dit schooljaar geen fysieke open dagen plaats vinden. Op www.scalda.nl/vavo staan alle mogelijkheden die er zijn om via het Vavo alsnog een mavo-, havo- of vwo-diploma te halen. Hier kunnen uw leerlingen zich aanmelden voor een intakegesprek. Ook staat er een video waarin onze studenten vertellen hoe het is om op het Vavo les te krijgen.
Neem voor meer informatie contact met ons op via [email protected] of 0118 - 55 86 00.

TTDU (Maatschappijleer Havo en VWO) vervalt

Het Vavo biedt dit schooljaar geen tussentijdse diploma uitreiking (ttdu) aan. De reden is dat leerlingen op hun middelbare school dit schooljaar al extra herkansingsmogelijkheden kregen om hun diploma te halen. Volgend jaar is het wel weer mogelijk dat gezakte leerlingen in september alsnog hun diploma halen door hun cijfer te verbeteren voor een vak waarvoor er geen centraal schriftelijk examen is.

Cambridge English

Via het Vavo kunnen studenten deelnemen aan het Cambridge English B2 First programma van Scalda. De lessen zijn voornamelijk online zodat studenten zelf kunnen bepalen wanneer ze hieraan werken. Daarnaast zijn er klassikale lessen die op het lesrooster afgestemd worden. Op deze pagina vindt u meer informatie over het programma.

Omhoog