Helix Learning en Scalda Groen College één van de acht licentiescholen: VHG Branche-opleiding ‘Aankomend Hovenier’ nu ook in Goes

3 juni 2020

Met ingang van het nieuwe schooljaar introduceren Helix Learning en Scalda Groen College de VHG Branche-opleiding in Goes. De vakopleiding richt zich voornamelijk op werkenden in de groene sector die een diploma willen behalen. En op mensen, werkzaam in andere sectoren, die zich willen laten omscholen tot hovenier.

Opleiding

Vanaf september 2020 wordt de VHG Branche-opleiding door Helix Learning in samenwerking met Scalda Groen College aangeboden. De opleiding tot Vakbekwaam Hovenier duurt drie jaar en is onderverdeeld in drie niveaus: Aankomend Hovenier, Hovenier en Vakbekwaam Hovenier met specialisatie Aanleg & Onderhoud of specialisatie en Tuintekenen.

De opleiding vindt plaats in de avonduren en in een aantal weekenden. Hierdoor is deze opleiding bij uitstek geschikt voor werkenden die een diploma willen behalen, of toe zijn aan een nieuwe stap in hun carrière en zich willen laten omscholen tot hovenier. Deelnemers zijn daardoor vaak wat ouder dan studenten van de reguliere mbo-opleidingen tot hovenier.

Licentieschool

De VHG Branche-opleiding is binnen de groene sector een zeer bekende vakopleiding die alleen door licentiescholen mag worden verzorgd. De samenwerking tussen Helix Learning en Scalda Groen College vormt één van de in totaal acht licentiescholen in Nederland. De licentiescholen van de VHG Branche-opleiding zijn nauw gelieerd aan Branchevereniging VHG en hebben als doel het bevorderen van het vakonderwijs in de hoveniers- en groenvoorzieningssector.

Bezoek de website van Helix voor meer informatie.

Download de VHG Branche-opleiding flyer

Omhoog