Gerben Huiszoon, projectleider Wind op Zee

18 oktober 2021
Gerben Huiszoon

Leuk dat ik me in deze nieuwsbrief kan voorstellen! Ik ben Gerben Huiszoon, 39 jaar en ik woon in Zoutelande. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. Op 1 september 2021 ben ik gestart als projectleider van Wind op Zee en volg hier John Leeman op.

Al vanaf mijn Master of Science Lucht- en Ruimtevaarttechniek aan de TUDelft ben ik betrokken bij windenergie. Daarna heb ik verschillende banen gehad in het HBO waarbij ik betrokken was bij het opzetten van nieuwe projecten voor onderhoud in de luchtvaarttechniek en Offshore Renewable Energy. De afgelopen 4 jaar was ik verantwoordelijk voor het Offshore Wind programma van HZ University of Applied Sciences en betrokken bij onderwijs en onderzoek op dit gebied. Bij deze activiteiten werkte ik al nauw samen met John Leeman, Nout Nagtegaal en andere collega’s van Scalda. Toen ik de gelegenheid kreeg om voor Scalda nog meer voor Wind op Zee te gaan werken dan ik al deed heb ik deze kans gegrepen!

Binnen het CIV Wind op Zee richten we ons de komende tijd op 3 zaken:

  1. Verdere ontwikkeling van het Windlab
  2. Verdere ontwikkeling van het onderwijsportfolio
  3. Uitbreiding van het trainingsaanbod voor professionals

In het Windlab wordt gewerkt aan uitbreiding van de praktijkopstellingen zodat we de omgeving waarin windtechneuten hun werk moeten doen nog beter nagebootst wordt. Samen met HZ worden concrete stappen gezet voor de realisatie van een Praktijklab Duurzame Waterstof. In het onderwijsportfolio wordt onderzoek gedaan naar nieuwe modules zoals high-voltage en waterstof. Voor professionals worden naast de GWO gecertificeerde trainingen Basic Safety en Basic Technical aanvullende cursussen voor Wind op Zee ontwikkeld.

Bij al deze ontwikkelingen werken we nauw samen met onze partners in het CIV Wind op Zee. Zij helpen ons het aanbod af te stemmen op de vraag en leveren de expertise die nodig is om nieuwe studenten en professionals op te leiden. Ik hoop alle partners binnenkort te ontmoeten om samen te kijken hoe we met het CIV Wind op Zee nog beter Windtechnicians kunnen opleiden voor deze mooie groene industrie!

Omhoog