Food Lab Zeeland wedstrijden op 7 en 8 maart tijdens FoodExpo in Goes

20 januari, 2016

Op maandag 7 maart en dinsdag 8 maart 2016 vindt in de Zeelandhallen Goes FoodExpo Zeeland plaats. Dit initiatief is in het leven geroepen in navolging van het uitstel van Horecabeurs Goes. Tijdens FoodExpo organiseert Food Lab Zeeland, onderdeel van Scalda College voor Hotelmanagement en Gastronomie, horecavakwedstrijden voor professionals, studenten van het mbo en leerlingen van het vmbo. Daarnaast presenteert een groot aantal leveranciers nieuwe producten en is er een keur aan lekkernijen te proeven van toeleveranciers voor de horeca. Ook diverse leveranciers en groothandels met drank, fast service, apparatuur en inrichting zijn aanwezig tijdens het event.

De jaarlijkse horecavakwedstrijden van Food Lab Zeeland kunnen niet ontbreken tijdens de FoodExpo. Professionals gaan de strijd aan in de cooking battles, studenten van het mbo strijden om de Zilte Bokaal en vmbo-leerlingen om het Food Lab Mes. “Het is een wedstrijd op culinair niveau. Een uitdaging voor de leermeesters en enorm leerzaam voor de studenten en leerlingen. Continuïteit is voor zo’n competitie van belang” aldus teamleider van Scalda Michel Schrier.

Vanuit Food Lab Zeeland en VHC Kreko groep is een samenwerking aangegaan met LMG Exhibitions BV. Laatstgenoemde besloot eerder om Horecabeurs Goes te verschuiven naar een later moment. “We zijn blij dat we ook dit voorjaar de horeca in Zeeland een evenement kunnen bieden op het gebied van eten, drinken en gastronomie. De flexibele opstelling en het meedenken van Libéma als eigenaar van de Zeelandhallen is daarbij ook belangrijk geweest,” aldus Perry Kentin, LMG Exhibitions BV.

FoodExpo Zeeland is een evenement voor iedereen met een affiniteit met de horecasector. Het zal plaatsvinden in de Noordzeehal van de Zeelandhallen te Goes en zo’n 5.000 m2 beslaan. Een gratis e-ticket voor het evenement is binnenkort online verkrijgbaar. Je bent welkom op 7 en 8 maart van 10.00-19.00 uur!