Food Lab Zeeland vmbo-scholen promoten de mossel

1 november, 2016

In de week van 31 oktober maken de leerlingen van de vier Food Lab Zeeland vmbo-scholen kennis met de mossel. Onder leiding van Martijn van der Sluijs van Prins en Dingemanse krijgen de leerlingen van Nehalennia in Middelburg, Pontes Goese Lyceum, Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee en De Rede in Terneuzen een workshop aangeboden. Een week later brengen de leerlingen het geleerde in de praktijk en bereiden zij een mossellunch of -diner voor genodigden.

Food Lab Zeeland is een organisatienetwerk met aan de ene kant bedrijven en organisaties zoals Prins en Dingemanse uit Yerseke  en aan de andere kant het horeca-onderwijs in Zeeland;  de vier vmbo scholen De Rede in Terneuzen, Nehalennia in Middelburg, Pontes Goese Lyceum, Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee  en Scalda College voor Hotelmanagement en Gastronomie. Deze partners streven allemaal dezelfde doelen na. Food Lab Zeeland richt zich op een betere afstemming van het Zeeuwse horeca-onderwijs op de behoefte van het Zeeuwse bedrijfsleven om knelpunten in de arbeidsmarkt op te lossen. Food Lab Zeeland wil Zeeland als culinair mekka op de kaart van Nederland en Vlaanderen zetten. Dat betekent dat er in het onderwijs extra veel aandacht is voor het Zeeuwse product,  dat er voor de vmbo leerlingen een doorlopende leerlijn is waarbij zij naadloos kunnen doorstromen naar het mbo en dat ze in veel gevallen daar zelfs een jaar studieverkorting mee kunnen bereiken.