Food Lab Zeeland organiseert succesvolle wedstrijden tijdens Horecabeurs in Goes

7 maart 2018

Food Lab Zeeland verzorgt jaarlijks de mbo-vakwedstrijden die plaatsvinden tijdens de Horecabeurs in de Zeelandhallen in Goes. Op maandag 5 en dinsdag 6 maart was het zo ver. Leermeesters gingen op maandag samen met hun leerling kok de strijd aan met elkaar. Op dinsdag was het aan de mbo-studenten (in een team) om te schitteren.

De mbo-vakwedstrijden werden voor het vierde jaar op rij georganiseerd door Food Lab Zeeland. “We kijken terug op twee succesvolle dagen” Aldus Michiel Hardy, docent en verantwoordelijke voor de wedstrijden van Scalda.

Food Lab Zeeland is een organisatienetwerk met aan de ene kant bedrijven en organisaties en aan de andere kant het horeca-onderwijs in Zeeland; de vier vmbo-scholen (De Rede in Terneuzen, Nehalennia in Middelburg, Pontes Goese Lyceum, Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee) en Scalda College voor Hotelmanagement en Gastronomie (mbo). Deze partners streven allemaal dezelfde doelen na. Food Lab Zeeland richt zich op een betere afstemming van het Zeeuwse horeca-onderwijs op de behoefte van het Zeeuwse bedrijfsleven om knelpunten in de arbeidsmarkt op te lossen. Food Lab Zeeland wil Zeeland als culinair mekka op de kaart van Nederland en Vlaanderen zetten.

Omhoog