Food Lab Zeeland organiseert excursie Zeeuwse producten voor vmbo’ers

2 februari, 2016

Food Lab Zeeland partner Lekker Regionaal Product organiseert op 4 februari een excursie dag, voor vmbo’ers van vier verschillende middelbare scholen uit Zeeland, die in het teken staat van Zeeuwse producten.

Zo’n 170 leerlingen de van vier vmbo scholen in Zeeland die de opleiding koken & serveren verzorgen gaan, onder leiding van Lekker Regionaal Product, in het kader van ‘de beleving van typisch Zeeuwse producten’ een vaartocht maken over de Oosterschelde. Aan boord wordt uitleg gegeven over de mosselvisserij en komen er wetenswaardigheden over de Oosterschelde aan bod. Het is om 12.00 uur hoog water, op dat moment is er is veel activiteit van vissers. De leerlingen worden ook meegenomen langs de Oesterputten (oesters), Prins & Dingemanse (mosselen), Petit Pecheur (schelpdierenhandel) en De Meulemeester (kreeftenpark).

Food Lab Zeeland is een organisatienetwerk met aan de ene kant bedrijven en organisaties zoals Lekker Regionaal Product en aan de andere kant het horeca-onderwijs in Zeeland;  de vier vmbo scholen De Rede in Terneuzen, Nehalennia in Middelburg, Pontes Goese Lyceum, Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee  en Scalda College voor Hotelmanagement en Gastronomie. Deze partners streven allemaal dezelfde doelen na. Food Lab Zeeland richt zich op een betere afstemming van het Zeeuwse horeca-onderwijs op de behoefte van het Zeeuwse bedrijfsleven om knelpunten in de arbeidsmarkt op te lossen. Food Lab Zeeland wil Zeeland als culinair mekka op de kaart van Nederland en Vlaanderen zetten. Dat betekent dat er in het onderwijs extra veel aandacht is voor het Zeeuwse product,  dat er voor de vmbo leerlingen een doorlopende leerlijn is waarbij zij naadloos kunnen doorstromen naar het mbo en dat ze in veel gevallen daar zelfs een jaar studieverkorting mee kunnen bereiken.