Feestelijke afsluiting verkiezing Landelijke mbo-ambassadeur tijdens Dag van het MBO

14 november 2019

Jaarlijks organiseert de MBO-Raad onder ‘Dit is mbo’ de zoektocht naar dé Landelijke Ambassadeur van het mbo. Op maandag 18 november 2019 sluiten we de Dag van het mbo feestelijk af met een Ambassadeursgala in Apeldoorn. Dan wordt bekend gemaakt welke mbo-student er vandoor gaat met de titel Landelijke Ambassadeur mbo 2019! Deze wordt gekozen uit de deelnemende ambassadeurs: studenten in het mbo die laten horen en zien dat en waarom het mbo voor hen en voor de maatschappij belangrijk is. Een ambassadeur staat voor het mbo en heeft een missie.

Alle deelnemende mbo-scholen nomineren jaarlijks hun eigen ambassadeur voor deze landelijke verkiezing. Kim Kempeneers (23) uit Halsteren is één van de 42 mbo-ambassadeurs die strijdt voor deze titel. Zij is de Scalda mbo-ambassadeur van 2019. Kim volgt bij Scalda Groen College de opleiding Vakbekwaam medewerker dierverzorging. Vanaf 9 september, de opening van het mbo-schooljaar, is zij de strijd aangegaan om de landelijke titel. De deelnemers hebben gedurende de verkiezingsperiode in teams meegedaan met verschillende challenges. Daarbij zijn zij beoordeeld op competenties als leiderschap, communicatieve vaardigheden, creatief denken en het oplossen van problemen.

Op 18 november worden ook het beste leerbedrijf, de beste praktijkopleider en het onderwijsteam van het jaar gekozen. De presentatie van het feestelijke programma is in handen van Jan Versteegh.

Omhoog