Feestelijke afsluiting miniondernemingen Scalda en Reynaertcollege

11 januari, 2018

TERNEUZEN –  Het project ‘De Minionderneming’, dat jaarlijks wordt uitgevoerd door derdejaarsstudenten Marketing medewerker van Scalda en vierdejaars vmbo-leerlingen van het Reynaertcollege in Hulst, nadert haar einde. Het project wordt afgesloten met een spectaculaire juryavond die wordt gehouden bij Morres in Hulst.

Het project ‘De Minionderneming’ is eind oktober 2017 van Start gegaan. De Studenten van Scalda en leerlingen van het Reynaertcollege hebben samen in groepjes een minionderneming opgezet. Zij kregen de opdracht om een product in de markt te zetten. Dit jaar verkochten de ‘miniondernemingen’ producten als beautyboxen met dierproefvrije cosmetica, natuurproducten (zoals stenen en schelpen) en ‘Potato Twisters’. Met de opbrengst die voortkomt uit de miniondernemingen worden diverse goede doelen gesteund. De studenten en leerlingen hebben dit jaar gekozen voor o.a. Stichting MS, Proefdiervrij en de Johan Cruijff Foundation.

De studenten presenteren op 11 januari 2018 hun plan van aanpak, leerproces en uiteraard de opgehaalde winst aan een echte jury tijdens de feestelijke juryavond bij Morres in Hulst. De beste onderneming ontvangt een prijs en mag met trots de titel ‘Beste Minionderneming’ dragen.