Ezra de Fretes is Scalda’s Mbo Ambassadeur 2017

7 juli, 2017

Ezra de Fretes, de 23-jarige, inmiddels afgestudeerde student uit Middelburg van de opleiding Technisch specialist personenauto’s (niveau 4),  is door het College van Bestuur benoemd tot Scalda’s Mbo ambassadeur 2017 (voorheen Mbo-Uitblinker). Ezra won goud tijdens het Nationaal Kampioenschap voor beroepen Skills Heroes dat plaatsvond in maart 2017 in de Rai in Amsterdam.

Ezra begon met een hbo-opleiding, maar dat was niet wat hij zocht. Hij mistte de praktijk, vond het veel te theoretisch en koos daarom uiteindelijk bewust voor de mbo-opleiding Technisch specialist personenauto’s niveau 4. Hij was altijd al geïnteresseerd in auto’s. Hij kocht op zijn 17e een auto die hij zelf volledig restaureerde. Met name het vinden van storingen spreekt hem erg aan. “Als er iets kapot is, dan vervang ik het niet alleen, maar dan ga ik ook op zoek naar waar het echte probleem vandaan komt. Juist het zoeken naar de oorzaak is iets wat mij fascineert,” vertelt Ezra.

Ezra is duidelijk een geboren autotechnicus. Naast dat hij er gepassioneerd over kan vertellen, helpt hij op zijn vrije middag en in de vakanties mee bij verschillende garages in de buurt. Dat doet hij om werkervaring op te doen en een netwerk op te bouwen. Dat hij goud behaald heeft tijdens het NK ziet hij als een mooie aanvulling op zijn CV. “Het was een geweldige ervaring, waar ik veel van geleerd heb.”

In mei is Ezra gestart bij Autobedrijf Cieraad. Al tijdens zijn stage kreeg hij een contract aangeboden, omdat ze zo enthousiast over hem waren. In de toekomst overweegt hij om een eigen bedrijf te starten. Hij heeft al heel wat ideeën, maar voor het zover is, wil eerst nog wat ervaring opdoen in de sector.

Ezra is door zijn benoeming genomineerd voor de landelijke verkiezing Mbo ambassadeur 2017. Deze verkiezing wordt georganiseerd door de MBO Raad. Op 23 november worden alle ambassadeurs gehuldigd en wordt de landelijke Mbo ambassadeur verkozen. Iedereen kan vanaf 4 september stemmen op Ezra.

Vind Ezra op ditismbo.nl