Entreeopleiding luidt het nieuwe jaar in met Bitterballenbal

19 februari, 2018

Op donderdag 8 februari waren de Zeeuws-Vlaamse praktijkopleiders en relaties van de Entreeopleiding van Scalda College voor Educatie aanwezig op een Bitterballenbal. Het is de eerste netwerkbijeenkomst in deze vorm, waarmee de trend gezet is voor een netwerktraditie, die belanghebbenden bij de Entreeopleidingen van Scalda (mbo-onderwijs niveau 1) niet meer willen missen. In september is het volgende bitterballenbal waarbij iedere praktijkopleider van Entree uitgenodigd wordt een nieuw aspirant-bedrijf te introduceren.

Samenwerken
De opkomst was groter dan verwacht (40) in de Paerdestal in oud Terneuzen. Het was hartverwarmend om te zien hoe betrokken de praktijkopleiders en netwerkpartners waren naar de studenten en het team van de Entreeopleiding. Het netwerken, uitwisselen van ervaringen en kennismaken met werkgevers van andere bedrijven verliep vloeiend.  De sfeer was uitbundig en enthousiast. Te meer daar alle gasten buiten ontvangen werden op ludieke wijze door Cora en Mora mét bitterballen. Iedere gast is vastgelegd op foto met Cora en Mora. De aanwezigen konden op bierviltjes hun ideeën schrijven voor het verbeteren van de samenwerking tussen het bedrijfsleven en het Entree onderwijs. Het bedrijf met het beste idee ontvangt binnenkort bezoek van het Entreeteam waarbij ze getrakteerd worden op bitterballen.

Entreeopleiding
In het beroepsgerichte onderwijs op niveau 1 is de samenwerking met de praktijk een pre. De leerlingen die bij Scalda zonder voortgezet diploma binnen komen zijn vooral praktijkgerichte jongeren. Door samen te werken met het bedrijfsleven kan het onderwijs nog beter afgestemd worden op de wensen uit de praktijk en vice versa.

De profielen Bouwen en Wonen, Horeca, Verkoop en Dienstverlening, Groen en Constructietechniek zijn bij de Entree afdeling in Terneuzen te volgen. 

Bekijk hier een impressie