Elektrotechneut Kars Vreeswijk Mbo-Uitblinker Scalda 2016

6 september, 2016

Kars Vreeswijk, afgestudeerde student van de opleiding Elektrotechniek Middenkader Engineering aan Scalda College voor Techniek en Design, is door het College van Bestuur van Scalda benoemd als Scalda’s Mbo-Uitblinker 2016. De uit Dirksland afkomstige Kars werd benoemd tot uitblinker vanwege zijn passie voor techniek: "Ik vind het vooral interessant om mensen te vertellen hoe interessant techniek kan zijn, en wat voor gigantische dingen je met de juiste technische kennis voor elkaar kan krijgen.”

Scalda’s Hero
Kars werd al eerder door zijn docenten voorgedragen als Hero van Scalda. Met name de kwaliteit van zijn afstudeeropdracht viel op bij zijn docenten. "Tijdens mijn afstudeerstage bij Maritiem Ingenieursbureau Marilogic in Vlissingen ben ik verantwoordelijk geweest voor het realiseren van een nogal speciaal productonderzoek. Ik heb onderzocht hoe je een hijskabel van een kabelkraan contactloos kan detecteren en hoe je de kabel kan volgen om zo de verticaliteitsafwijking van de kabel te berekenen," legt Kars uit. Maar ook in zijn persoonlijkheid blinkt Kars uit. Kars heeft een sterk zelflerend vermogen, een brede interesse, veel ambitie en een duidelijke ideologie: “Ik wil graag bijdragen aan de realisatie van een duurzame toekomst. Binnenkort ga ik daarvoor eerst in Polen kijken bij een windmolenpark en ook een bezoek aan een zonnepanelenpark staat op de planning.”

Stem op Kars!
Kars mag Scalda nu vertegenwoordigen in de landelijke uitblinkerverkiezing. Daar moet hij zoveel mogelijk stemmen vergaren voor een plekje in de landelijke top 10. Deze top 10 wordt aangevuld met een wildcard kandidaat. Alle 11 de kandidaten moeten vervolgens een presentatie geven aan de vakjury waarna de uiteindelijke winnaar van de landelijke Mbo-Uitblinkersverkiezing bekend wordt. Naast de titel ‘Ambassadeur van het beroepsonderwijs’ mag de winnaar een bedrag van € 2500 besteden aan persoonlijke ontwikkeling. Stemmen op Kars kan vanaf 5 september 19.00 uur via www.stemopkars.nl.

Dit is mbo
Zo'n 40% van de Nederlandse beroepsbevolking heeft ooit een mbo-diploma behaald. Ruim 530.000 studenten worden opgeleid naar één van de 700 vakken en beroepen in allerlei sectoren. Met Dit is mbo maken mbo studenten en docenten duidelijk hoe leuk én belangrijk het mbo is. Meer informatie: www.ditismbo.nl