Eerste mbo Green Office is voor Scalda

11 oktober 2017

Scalda opende de eerste mbo Green Office van Nederland op haar locatie bij het ZEP in Middelburg. Dit gebeurde tijdens de landelijke dag van de duurzaamheid op 10 oktober.
Het Green Office binnen Scalda zorgt voor een platform voor studenten en werknemers van Scalda, waar duurzame ideeën worden gevormd, plannen samenkomen en projecten worden gelanceerd. Dit allemaal met het doel om Scalda en de wereld om haar heen duurzamer te maken. Tot nu toe bestaan er al 27 Green Offices op Hogescholen en Universiteiten in zes verschillende landen en Scalda krijgt de eerste mbo Green Office.

Goed voorbeeld doet goed volgen
Voorafgaand aan de officiële openingshandeling waren er twee lezingen. De heer Roderick Conijn van Interface Nederland bv, wereldwijd marktleider op het gebied van tapijttegels, vertelde over circulair ondernemen met de natuur als inspiratie. Geen verspilling, gezonde materialen, duurzame energie, efficiënt transport en de verbinding blijven zoeken zijn de antwoorden van Interface op duurzaam ondernemen.
De heer Ronald Reunis van Lumileds Middelburg (dit bedrijf richt zich op kunststof/metaaltechnologie en maakt onder andere onderdelen voor autokoplampen) ging in op de duurzaamheids doelstellingen van Lumileds, de ruimte die zijn bedrijf geeft aan innovatie, de samenwerking met organisaties en bedrijven in de regio en de vaardigheden die nodig zijn om de transitie naar de nabije toekomst te kunnen maken. “Het is niet wat je vandaag allemaal doet, maar het is van belang wat je uiteindelijk allemaal achterlaat.” gaf Reunis zijn toehoorders mee.

Opening
Het zetten van een handtekening onder de duurzaamheids doelstellingen van Scalda vormde de officiële start van het Green Office. Daarna was er een duurzaamheidsbrunch in het schoolrestaurant “Puur à la Carte”. Tijdens de brunch gingen studenten en docenten met Zeeuwse bedrijven, in gesprek over duurzaamheid en de rol die het nieuwe Green Office hierin speelt.

Meer weten?
scalda.nl/greenoffice
[email protected]

Lees ook de verslaglegging die Omroep Zeeland maakte van de opening van Green Office Scalda.

Omhoog