Eerste mbo Green Office bij Scalda

29 september, 2017

Scalda lanceert eerste Green Office van het middelbaar beroepsonderwijs in Nederland tijdens de landelijke dag van de duurzaamheid op 10 oktober 2017.

Eerste mbo Green Office bij Scalda
Een belangrijk aandachtspunt bij Scalda is het inbedden van duurzaamheid in het onderwijs en in de opleidingen alsook het samenwerken met bedrijven en organisaties op het gebied van duurzaamheid. De lancering van een Green Office binnen Scalda zorgt voor een platform voor studenten en werknemers van Scalda, waar duurzame ideeën worden gevormd, plannen samenkomen en projecten worden gelanceerd. Dit allemaal met het doel om Scalda en de wereld om haar heen duurzamer te maken. Tot nu bestaan er al 27 Green Offices op Hogescholen en Universiteiten in zes verschillende landen en Scalda krijgt de eerste mbo Green Office.

Dag van de duurzaamheid op 10-10-2017
Op 10 oktober opent Scalda de eerste mbo Green Office van Nederland op haar Scalda locatie, Podium 15 in Middelburg.

Voor genodigden zijn er twee lezingen. De heer R. Conijn van Interface Nederland bv vertelt over circulair ondernemen met de natuur als inspiratie. De heer R. Reunis van Lumileds Middelburg gaat in op de duurzaamheidsdoelstellingen van Lumileds, de ruimte die zijn bedrijf geeft aan innovatie, de samenwerking met organisaties en bedrijven in de regio en de vaardigheden die nodig zijn om de transitie naar de nabije toekomst te kunnen maken.
Na de officiële opening van de Green Office organiseert Scalda een ‘duurzaamheidsbrunch’ in haar schoolrestaurant “Puur à Carte”. Tijdens de brunch wordt aan studenten en docenten de kans geboden om samen met Zeeuwse bedrijven, duurzaamheidsorganisaties en overheidsfunctionarissen, om met elkaar in gesprek te gaan over duurzaamheid en de rol die Scalda Green Office hierin speelt.