Eerste lichting hybride techniekopleiders gediplomeerd

26 juni 2019

Na een opleidingstraject van een schooljaar heeft de eerste groep van 15 hybride Techniekopleiders op 25 juni hun diploma in ontvangst genomen bij Scalda in Vlissingen. Deze opleiders zijn geschoold in het innovatieve traject Hybride Techniekopleiders. Hiermee willen Scalda en de participerende Zeeuwse Vmbo’s de verbinding tussen theorie en praktijk versterken in het technisch beroepsonderwijs.

Tijdens een drukbezocht symposium, voorafgaand aan de uitreiking, lieten de hybride techniekopleiders tijdens interactieve workshops zien wat ze hebben geleerd in de opleiding. Ze mogen trots zijn op het behaalde resultaat!

Voor dit traject is samenwerking gezocht met het bedrijfsleven om de enthousiaste praktijkmensen te vinden die door dit traject de leerlingen van nu opleiden tot de toekomstige vakmensen.

Tevens wordt met dit initiatief, invulling gegeven aan het tekort aan techniekopleiders van vmbo/mbo in de regio. Het traject startte op 9 oktober 2018 en de eerste lichting wordt nu gediplomeerd. In september 2019 zal wederom een nieuwe klas starten.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden als hybride techniekopleider? Kijk voor meer info op huisvandetechniek.nl

Omhoog