Een bijzondere diploma-uitreiking

5 juni 2020
diploma-uitreiking zorg en welzijn

Diploma-uitreikingen vinden dit jaar op een net wat andere manier plaats dan voorgaande jaren. Afhankelijk van de RIVM-maatregelen die op dat moment gelden, met of zonder familie. De diploma-uitreiking van maatschappelijke zorg / verzorgende-IG student Mark Duine was wel heel bijzonder. Terwijl zijn vriendin en familie de uitreiking volgden via een video vergadering deed hij een huwelijksaanzoek voor de camera.

“Ik wilde het aanzoek op een onverwacht moment doen. Mijn vriendin heeft me tijdens de opleiding veel gesteund en daarom vond ik dit een toepasselijk moment. Vorig jaar heb ik het idee al besproken met klasgenoten. Toen kwamen we op het idee om dit tijdens de grote diploma-uitreiking in juli te doen, maar dat ging niet gezien de omstandigheden. De diploma-uitreiking deze week stond helemaal in het teken van mij aangezien de uitreiking in tweetallen werd georganiseerd in plaats van in grote groepen. Door het huwelijksaanzoek op dit moment te doen ging het ineens om mijn vriendin. Dit maakte het voor haar extra verrassend. Bovendien werd het gefilmd, zo kan onze zoon van 1,5 jaar het moment later ook terug zien. Het antwoord dat ze gaf was ‘ja’.

Desondanks de beperkingen heeft mijn mentor een leuke invulling gegeven aan de diploma-uitreiking. Ik kijk terug op een mooie periode met veel leuke mensen ontmoet en interessante lessen. Ik volgde de BBL variant van de combi-opleiding maatschappelijke zorg / verzorgende-IG. Dit betekent dat ik tijdens mijn studie vooral veel stage heb gelopen. Dit deed ik bij SVRZ. Hier draaide ik zelfstandig mee in de zorg op kleinschalige woonomgeving en begeleide ik cliënten. Zo ondersteun ik bijvoorbeeld ’s ochtends cliënten bij opstarten van de dag. Overdag probeer ik dan zo veel mogelijk welzijnstaken uit te voeren om het de bewoners naar hun zin te maken. Dat geeft mij ook voldoening.”

Omhoog