Duizenden rozen insteken: Studenten en cursisten Scalda Groen College verzorgen versiering Ride for the Roses

13 september 2019

Op zondag 15 september vindt de landelijke Ride for the Roses, waar meer dan 6000 fietsers aan de start verschijnen. Op zaterdag 14 september gaan studenten en cursisten Bloem, groen en styling van Scalda Groen College in Goes een hele dag aan het werk om de Zeelandhallen te versieren met duizenden rode rozen.

Vijf studenten bloem, groen en styling van de dagopleiding BOL en twee cursisten die de opleiding Bloemstylist hebben gevolgd zijn aanstaande zaterdag samen met twee begeleidende docenten van Scalda Groen College (Jeannet Van Duijn en Carry Krebbers) een van 09:00 – 16:00 uur in de Zeelandhallen om de versiering voor Ride for the Roses klaar te maken. Ze steken duizenden rozen in als versiering in de Zeelandhallen, waar de start- en slotceremonie zijn voorzien. Dit doen ze allemaal vrijwillig, om de organisatie te steunen.

De organisatie van Ride for the Roses heeft zelf contact opgenomen met Jeannet Van Duijn, omdat ze al eerder met studenten decoratiestukken heeft gemaakt voor Ride for the Roses. Binnen de vakrichting Bloem, groen en styling en in de stichting Art@Nature worden met regelmaat bloemstukken gemaakt, zelfs voor wekelijkse bloemabonnementen. Ook geven ze regelmatig workshops, demonstraties of gastlessen. Het is als het ware een eigen onderneming binnen Scalda, zodat de theorie ook direct in de praktijk kan worden toegepast.

Op zondag 15 september rijdt ook een groep docenten en medewerkers van Scalda mee om Ride for the Roses te steunen en geld op te halen voor kankeronderzoek.

Omhoog