Diploma-uitreiking SSC op 12 juli in Abdij

11 juli, 2017

Woensdagavond 12 juli ontvangen studenten van het Shared Service Center (SSC) van Scalda hun mbo-diploma in het Abdijcomplex van de Provincie. De studenten worden welkom geheten door gedeputeerde Harry van der Maas; daarna reiken coaches van het Scalda SSC de diploma’s uit. De bijeenkomst begint om 18.45 uur.

Samen met partners uit de regio werken aan goed onderwijs in Zeeland om praktijkervaring op te doen bij echte opdrachtgevers. Dat was de insteek toen verschillende groepen studenten van het Shared Service Center van de ICT-opleidingen van Scalda de afgelopen maanden aan de slag gingen met de installatie van laptops en smartphones voor Provincie Zeeland. De samenwerking wordt door de diploma-uitreiking op deze unieke locatie op een bijzondere manier beloond.

De aanleiding voor de samenwerking was een vraag van Provincie Zeeland aan het Scalda Shared Service Center (SSC). Het Scalda SSC is een studentenbedrijf voor en door studenten met eigen management en echte opdrachtgevers. In een unieke leeromgeving regisseren ICT-studenten hun eigen leerproces en kunnen ze werken aan regionale vraagstukken met echte opdrachtgevers.

Werken aan onderwijs in de beroepscontext
In onze veranderende economie ontstaan in hoog tempo nieuwe beroepen, vooral op het gebied tussen ICT en andere disciplines, bijv. de zorg, logistiek en de maritieme sector. Het ICT-beroepsonderwijs leidt studenten op voor nieuwe beroepen. Naast het uitvoeren van reguliere opdrachten wil het Scalda SSC daarom samen met partners uit de regio innovatieve vraagstukken in de beroepscontext oplossen.

Samenwerking leidt tot diploma-uitreiking bij Provincie Zeeland
Provincie Zeeland hecht aan goed onderwijs in Zeeland. Daarom wordt er regelmatig samengewerkt met het Scalda SSC. De ICT-studenten hebben dit jaar geholpen met de installatie van laptops en smartphones voor Provinciemedewerkers. Ze hebben telefoons en laptops van een update voorzien en daarnaast de gebruikers getraind. Omdat de Provincie deze samenwerking waardeert, is een ruimte in de Abdij beschikbaar gesteld voor de diploma-uitreiking aan de studenten van het Scalda Shared Service Center.