De praktijklessen zijn weer gestart

17 juni 2020

Vanaf maandag 15 juni is het weer toegestaan om praktijklessen te geven. Verschillende opleidingen zijn weer begonnen. Zo zijn in Middelburg de praktijkexamens keuken, bediening en bakkerij van start gegaan. Ook de opleidingen voor Uniformberoepen zijn ook weer mondjesmaat begonnen op diverse locaties. Bij de technische opleidingen zijn de praktijklessen woensdag 17 juni weer gestart.

Bij de technische opleidingen krijgen op dit moment alleen examenleerlingen les. Dit komt doordat op dit moment slechts een beperkt aantal studenten het gebouw in mag in verband de coronaregels. Er zijn looproutes in het gebouw gemaakt, en de lokalen zijn anders ingedeeld. Ook desinfecterende middelen zijn beschikbaar. De studenten kunnen op deze manier de praktijklessen veilig volgen.

Omroep Zeeland was bij ons op bezoek om te kijken hoe dit eruit ziet. Daarnaast vonden er een aantal radio- en tv opnames plaats.

  • Op de radio kun je het eerste item beluisteren tussen 12.00 en 13.00 uur, interviews met studenten komen tussen 16.00 en 18.00 uur voorbij.
  • Op tv kun je vanaf 17:00 uur ieder half uur de opname bekijken.

Arold Versluys, directeur van de technische opleidingen vertelde in een interview over de getroffen maatregelen. Dit kun je lezen op de website van Omroep Zeeland. Daarnaast hebben ze ook nog met een aantal studenten en docenten gesproken.

Scalda wenst alle studenten veel succes met de praktijklessen.

Omhoog