De "Keuzecarrousel"

17 juni, 2020

De keuzecarrousel is een programma dat zich richt op leerlingen die niet kunnen instromen in de opleiding van hun keuze of nog geen keuze gemaakt hebben. Tijdens het programma maken ze  kennis met de opleidingen van Scalda. Gedurende drie dagen wordt er op school samen met een coach gewerkt aan: wie ben ik, wat wil ik en wat past bij mij? Afhankelijk van hun voorkeur voor een opleiding krijgt de leerling een aantal meeloopdagen, stage of een informatiegesprek aangeboden. Voor het aanbieden van de keuzecarrousel volgen we de richtlijnen van het RIVM. Na aanmelding informeren we u over de definitieve opzet en de locatie van het programma.

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Gedurende drie dagen wordt onder begeleiding van een coach gewerkt aan: wie ben ik, wat wil ik en wat past bij mij? Hierbij wordt rekening gehouden met de opleidingen die nog plaatsen beschikbaar hebben bij Scalda.
  • Het is de bedoeling dat de leerling komt tot een keuze van maximaal twee opleidingen.
  • Naar aanleiding van de gemaakte keuzes gaat de leerling twee dagen meelopen bij de gekozen opleidingen voor de zomervakantie. Na de zomervakantie vindt er in plaats van meeloopdagen een voorlichting plaats over de gekozenopleiding(en).
  • Tijdens het eindgesprek met de coach wordt de gemaakte keuze besproken en vervolgens meldt de leerling zich aan bij de gekozen opleiding.

Voor het aanbieden van de keuzecarrousel volgen we de richtlijnen van het RIVM. Na aanmelding informeren we u over de definitieve opzet en de locatie van het programma.

Het totale programma duurt ongeveer anderhalve week en start voor en na de zomervakantie op de volgende dinsdagen: 23 en 30 juni en 1, 8 en 15 september.

Voor vragen en/of aanmelding kunt u contact opnemen met:
Michel Meulmeester via 06 11 62 32 75 of  [email protected]
Patricia Hinneman via 06 12 06 94 48 of [email protected]

Dowload de "Keuzecarrousel" flyer