Dag van de Binnenvaart uitgesteld

17 juni, 2020

Op 6 juni stond de Dag van de Binnenvaart op onze kalender. Helaas, zoals bij zoveel grootschalige activiteiten ging ook hier een dikke streep door. Of het realistisch is te denken dat deze dag nog plaats gaat vinden in 2020 weten we niet. Erg jammer! We hadden graag deze interessante en uitdagende sector in het zonnetje willen zetten. Maar in 2021 zullen we zeker een nieuwe poging wagen!

Wat waren de plannen dit jaar?

De Dag van de binnenvaart is bedoeld om de binnenvaart te ervaren. Deze dag werd in 2019 door diverse partijen uit de sector voor het eerst georganiseerd. Een eerste kennismaking met de binnenvaart. Geïnteresseerde decanen en leerlingen kregen de mogelijkheid een stukje beleving aan boord mee te krijgen. Hoe is het om te varen? Waar woon je dan? Waar kom je allemaal? Wie werken en wonen er aan boord van zo’n schip? Tevens wordt er een goed beeld gegeven van de diverse beroeps- en opleidingsmogelijkheden in de binnenvaart vanaf de basisschool tot zij-instroom. Er wordt een breed aanbod aan activiteiten aangeboden in de diverse regio's.

Maritiem & Logistiek College De Ruyter in Vlissingen heeft, met haar opleiding tot matroos of schipper Binnenvaart uiteraard een aandeel in de Dag van de Binnenvaart. Hopelijk nog dit jaar, maar zeker in 2021 willen we iedereen verrassen met een interessant programma. Houd voor actuele informatie de website goed in de gaten!