CSW, Mondia Scholengroep en Scalda slaan handen ineen voor modern sterk techniekonderwijs

4 september 2020

Op donderdag 3 september tekenden de Christelijke Scholengemeenschap Walcheren (CSW), Mondia Scholengroep en Scalda een samenwerkingsovereenkomst. Vanaf nu werken ze dan ook intensief samen rondom de realisatie en verdere ontwikkeling van het techniekonderwijs. In Technum in Vlissingen worden leerlingen en studenten samen voorbereid op de beroepen van nu en de toekomst.

Leerlingen kunnen in de toekomst in Technum in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven kennismaken met de nieuwste ontwikkelingen in de techniek. Denk bijvoorbeeld aan windtechniek, zonne-energie, robotica, domotica en virtual reality. Zo worden ze geïnteresseerd voor een toekomst in deze sector. Ze ervaren daarbij dat het onderwijs in het vmbo en mbo goed op elkaar aansluit, uitdagend is en goed past bij de vraag vanuit het bedrijfsleven naar goed opgeleide vakmensen. De scholen willen met hun gezamenlijke onderwijsprogramma inspelen op belangrijke thema’s als energietransitie en duurzaamheid. Om dit te realiseren wordt het Technum momenteel grondig verbouwd. De eerste fase van deze verbouwing is inmiddels klaar. Vanaf dit schooljaar zullen onderwijs en bedrijfsleven in Technum een belangrijke impuls geven aan de versterking van modern sterk techniekonderwijs in de regio en daarbuiten.

Veronique van de Reijt, directeur Maritiem, ICT en Techniek van Scalda: “Wij zijn erg blij met deze samenwerking. Op deze manier zorgen we ervoor dat we in Zeeland een sterk aanbod aan technisch onderwijs behouden en we het onderwijs kunnen blijven vernieuwen en ontwikkelen.”

Omhoog