Commandant der Strijdkrachten brengt bezoek aan Scalda

8 maart, 2016

Op woensdag 16 maart komt Tom Middendorp, de Commandant der Strijdkrachten (CDS) van Nederland een bezoek brengen aan Scalda College voor Uniformberoepen in Middelburg. Voor zijn bezoek hebben studenten van de opleiding Veiligheid en Vakmanschap (VeVa) allerlei activiteiten georganiseerd waar de CDS aan mag deelnemen.

Jaarlijks bezoekt de CDS een aantal scholen met een VeVa opleiding in het land. Deze bezoeken staan in het teken van vakrichtingen die specifiek zijn voor die onderwijsinstelling. Voor Scalda betekent dat extra aandacht voor de vakrichting Logistiek omdat het de enige onderwijsinstelling in de regio zuid is die deze vakrichting aanbiedt voor Veva en de vakrichting Maritiem omdat er slechts drie onderwijsinstellingen in Nederland zijn die deze vakrichting voor VeVa aanbieden.

Tijdens het hele bezoek aan de Scalda locatie Podium in Middelburg waar de opleidingen van Scalda College voor Uniformberoepen worden gegeven, wordt de CDS begeleid door twee studenten. Het bezoek wordt gestart door een uitleg van studenten over hun vakrichting en de activiteiten die zij georganiseerd hebben voor de CDS. De CDS zal uitgedaagd worden om de strijd met de studenten aan te gaan op het vakgebied Logistiek. Daarna gaat het programma verder bij het botenhuis in Vlissingen waar de vakrichting Maritiem een programma zal aanbieden aan de CDS. De studenten gaan bijvoorbeeld een wedstrijd sloeproeien tegen de CDS.

Aan het einde van het bezoek mogen oud-studenten van Scalda College voor Uniformberoepen hun ervaringen delen met de CDS en de huidige VeVa studenten.

De Commandant der Strijdkrachten, Tom Middendorp,  is de hoogste militair binnen Defensie en daarmee de belangrijkste militaire adviseur van de minister. Hij is verantwoordelijk voor de inzet van alle Nederlandse militaire strijdkracht en daarnaast is hij namens de minister verantwoordelijk voor de voorbereiding, gereed stelling en uitvoering van belangrijke militaire operaties van de krijgsmacht.