College voor Toerisme blij met genomineerden beste leerbedrijf van het jaar

9 februari, 2016
Scalda foto opleiding Leisure & Hospitality Host

Scalda College voor Toerisme is heel blij met en trots op de genomineerde bedrijven voor beste leerbedrijf van het jaar in de recreatiesector. De strijd vindt deze keer plaats tussen:
Vacansoleil te Eindhoven, Recreatiepark TerSpegelt te Eersel en Roompot Hof van Domburg te Domburg. Alle drie de bedrijven zijn belangrijke partners van Scalda. Elk jaar lopen studenten van Scalda College voor Toerisme hier hun stages. De organisaties blinken uit in het opleiden van studenten tot enthousiaste startende professionals in de toeristische sector, mede door een goede stagebegeleiding. Daarnaast werkt het College voor Toerisme al ruim 10 jaar samen met Vacansoleil in de zogeheten Vacansoleil Leisure Academy, een samenwerkingsverband met vier andere ROC’s en Vacansoleil, vooral gericht op internationale stage-ervaringen.

Een vakjury, bestaande uit vertegenwoordigers van sociale partners en het onderwijsveld, heeft uit alle voordrachten deze drie bedrijven genomineerd. Hierbij werden de volgende criteria gehanteerd: betrokkenheid bij het opleidingsproces, visie op opleiden, aanwezigheid van een opleidingsplan, personeelsbeleid, opleidingsklimaat, deelname aan activiteiten, het vervullen van een ambassadeursrol en de opleidingsresultaten. De jury bepaalt uiteindelijk samen met het publiek wie de winnaar wordt. Op www.sectorrecreatie.nl zijn drie korte videopresentaties van de genomineerden te zien en kan er gestemd worden.

Op 16 februari wordt tijdens ‘Recreatie Toppers 2016’ in het Spoorwegmuseum te Utrecht de award voor ‘Beste Leerbedrijf van het Jaar 2016’ uitgereikt.