Co-creatie tussen jongeren en professionals

16 februari, 2016

Jongeren van Scalda en  Finding ROOTS volgden op 11 februari, samen met gedeputeerde Jo-Annes de Bat, bestuurders, docenten van HZ University of Applied Sciences en ambassadeurs Duurzaamheid  van Scalda, de workshop “Zaken doen in de Nieuwe Economie” van Het Groene Brein.

Duurzame economie 
Het Groene Brein is een uniek landelijk netwerk, waar wetenschappers samen met bedrijven en andere partijen werken aan het ontwikkelen van duurzame verdienmodellen. Directeur Antoine Heideveld kwam naar Zeeland om met de jongeren en professionals dit duurzame gedachtengoed te verkennen. Samen werkten zij aan het in gang zetten van deze duurzame economie voor Zeeland. Een duurzame economie is een circulaire economie waarin je met je bedrijfsvoering positieve waarden toevoegt aan de samenleving.

Duurzame leiders
De jongeren van Scalda, HZ University of Applied Sciences en de provinciale jongerendenktank JouwZeeland volgen het opleidingstraject Finding ROOTS; een actieprogramma over leiderschap en duurzaamheid voor jonge professionals, dat hen helpt competenties te ontwikkelen die horen bij een ‘duurzame leider’. De workshop bereidde de jongeren voor op hun gesprekken met het Zeeuwse bedrijfsleven. Op die manier kunnen zij adviezen uitbrengen die bedrijven helpen stappen te nemen richting een circulaire economie.