CIOS Goes in beweging voor kinderen met kanker

12 december, 2018

Studenten van CIOS Goes komen op 20 en 21 december in actie tegen kanker. Ter nagedachtenis aan oud-student Koen Loonen zamelen ze zoveel mogelijk geld in voor Máximaal Bewegen, het beweegprogramma van het Prinses Máxima Centrum (PMC) voor kinderoncologie. Koen overleed in augustus 2018 op 21-jarige leeftijd aan neuroblastoom, kort nadat hij afstudeerde aan CIOS Goes. Tijdens zijn opleiding werkte hij mee aan het ontwikkelen van het beweegprogramma van het PMC, waar hij zelf ook onder behandeling was.

Koen onderstreepte uit eigen ervaring het belang van bewegen voor kinderen met kanker. “Ik merkte dat vanwege mijn goede conditie en het blijven bewegen, ik beter reageerde op de behandelingen. Dat gunde ik de kinderen op de afdeling ook. Vaak moeten zij tijdens de chemo’s op bed blijven liggen. Toch kun je ook dan met simpele speloefeningen bewegen.”

Donderdagochtend 20 december geeft wethouder Alssema het startschot voor de actie van CIOS Goes. De studenten volgen die dag een actief wisselprogramma. Daarnaast verplaatsen sommige groepen zich in de nacht van donderdag op vrijdag op sportieve wijze vanuit Breda en Roosendaal naar Goes. Ze laten zich hiervoor sponsoren, de opbrengst zal vrijdagochtend tijdens de CIOS Goes jaarafsluiting, in het bijzijn van de ouders van Koen, overhandigd worden aan een vertegenwoordiger van het PMC.

Alle klassen hebben een eigen online doneerpagina, de strijd om als klas zoveel mogelijk geld in te zamelen is in volle gang. In de eerste week is er al ruim 10.000 euro ingezameld, de actie loopt door tot 21 december. Via de link https://www.doneeractie.nl/cios-goes-beweegt-maximaal/-31663 kan ook los van een klas gedoneerd worden.