Chinees bij de eerste bijeenkomst uitwisseling China

16 september, 2016

Maandagavond 13 september kwamen 15 studenten en 2 docenten van de opleidingen Maatschappelijke Zorg en Mbo-Verpleegkunde bij elkaar in Terneuzen voor een eerste kennismakingsbijeenkomst. Op 22 oktober vertrekken zij voor 3 weken naar China voor een bijzonder uitwisselingstraject. In Shanghai volgens zij lessen aan de Shanghai University of Medicine & Health Science en lopen zij stage in de ouderenzorg, kinderopvang of in het ziekenhuis aldaar. Ook doen zij (naar alle waarschijnlijkheid) mee aan de 2016 Shanghai International Nursing Skills Contest. In het voorjaar van 2017 komen zo’n 15 Chinese studenten terug naar Nederland waar zij lessen bij Scalda volgen en stage gaan lopen in het werkveld hier.

Tijdens de reis geven maatschappelijke zorgstudente Britt en verpleegkundestudent Maarten regelmatig even een update van hun Chinese avonturen via de website en de Facebookpagina van Scalda: www.scalda.nl of www.facebook.com/scaldambo.

Zowel Britt, Maarten en alle andere studenten kijken uit naar het avontuur. “Ik ben erg benieuwd naar de normen en waarden van de Chinese cultuur. Het is een bijzondere kans om eens een andere wereld te zien,” vertelt Britt. Maarten verheugd zich vooral op het reizen: “ik hou ervan om op reis te gaan. Het is mooi om dat te kunnen combineren met school. Ik denk dat we op deze manier op plekken komen waar je anders als toerist nooit zou komen.”