Certificaten Cambridge English uitgereikt

18 september, 2017

Op dinsdag 12 september zijn in het schoolrestaurant van de locatie Edisonweg in Vlissingen de Cambridge English Certificates uitgereikt aan 20 studenten van diverse technische opleidingen door de docenten Anita Tait-Smits en Kseniia Ivanchykova. Cambridge English wordt sinds 2013 succesvol aangeboden op het College voor Techniek en Design naast het reguliere lesprogramma. Voor dit excellentie programma worden hooggemotiveerde studenten uitgenodigd van wie het taalniveau aanzienlijk hoger ligt dan de standaard mbo-eisen.

Kick Off project
Vanuit andere clusters is ook belangstelling getoond. Om die reden vond tijdens de uitreiking van de certificaten ook de Kick Off plaats van het Project Cambridge English, waarin de mogelijkheden worden onderzocht Cambridge English Scaldabreed aan te bieden. Daarbij zal gebruik gemaakt gaan worden van een toekomstbestendige didactische structuur met behulp van een digitaal platform. Het bleek namelijk in de huidige situatie met een beperkt aantal opleidingen al lastig de lessen in te roosteren. Daarom wordt gezocht naar nieuwe mogelijkheden om met moderne technieken onderwijs op afstand te realiseren.
De opvattingen van de vers gecertificeerde studenten over mogelijkheden en wensen in het onderwijstraject zijn in evaluatiegesprekken getoetst en worden meegenomen in het project.