Cartoons Scaldastudenten op expositie Cartoonfestival

25 mei, 2016

In maart en april deden 13 Zeeuwse scholen met hun leerlingen mee aan de cartoonwedstrijd in het project “Teken voor vrijheid”. Zeeuwse jongeren werden uitgedaagd een eigen cartoon over de Vier Vrijheden van Franklin D. Roosevelt te maken. Uit de 177 inzendingen heeft een professionele jury 15 cartoons gekozen.
Drie van de geselecteerde 15 cartoons zijn gemaakt door studenten van de opleiding Mediadeveloper in Terneuzen. Samantha Eerkes werd samen met twee andere studenten tot winnaar uitgeroepen. Tycho Eekhout kreeg de publieksprijs en de cartoon van Bart van der Heijden zit bij de elf overige geëxposeerde cartoons. Een prachtige prestatie!
Van 20 mei t/m 25 juni zijn de 15 geselecteerde cartoons te zien, naast de 100 cartoons van professionele cartoonisten uit 55 landen die meedoen aan de internationale Cartoonwedstrijd en tentoonstelling in ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland aan de Kousteensedijk 7 in Middelburg.

Op de foto de cartoon van Samantha Eerkes.

'Teken voor Vrijheid’ is een initiatief van Switch, ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland en Cultuurwerf en wordt mede mogelijk gemaakt door de Roosevelt Foundation en Four Freedoms door het jaar heen.