Burgemeester Lonink heet Chinese uitwisselingsstudenten welkom in Terneuzen

17 mei 2019

De 12 Chinese studenten van de Shanghai University of Medicine and Health Sciences (SUMHS) die sinds maandag 13 mei in Nederland verblijven vanwege een uitwisselingsprogramma met Scalda, zijn op vrijdag 17 mei door Burgemeester Lonink welkom geheten op het stadhuis in Terneuzen. Tijdens het speciale ontvangst kregen zij uitleg over het uitwisselingsprogramma en bekeken zij een Chinese film over Terneuzen. Ook gaven de Chinese gasten een presentatie over het Chinese onderwijs en spraken zij hun verwachtingen uit over de uitwisseling.

Uitwisselingsprogramma
De Chinese studenten verblijven tot 7 juni in Nederland. Zij nemen tijdens hun verblijf in Nederland deel aan een uitgebreid programma bestaande uit onderwijs en cultuur. Daarnaast lopen zij vanaf 20 mei een aantal dagen stage bij ZorgSaam of bij SVRZ om kennis te maken met het werkveld van de Nederlandse gezondheidszorg en ouderenzorg. Na afloop maken de Chinese studenten een culturele trip door Europa.

In oktober gaat een groep Nederlandse Zorg en Welzijnsstudenten naar China voor het returnbezoek. Ook daar zullen zij kennis maken met de Chinese zorg, het Chinese onderwijs en het land zelf.

Omhoog