Breed techniekportfolio

6 april 2021
Scalda foto opleiding Technicus engineering Elektrotechniek

Bedrijven vragen steeds vaker breed opgeleide technici, die naast kennis van hun eigen vakgebied, ook de basiskennis van andere vakgebieden beheersen. Daarom zijn we dit schooljaar gestart met een nieuw opleidingsconcept. Studenten van Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Maintenance en Motorvoertuigentechniek werken daarbij samen aan projecten in gecombineerde teams.

Op basis van wat de opleidingen gemeenschappelijk hebben is er een onderwijsprogramma samengesteld. Zo komen de technieken en vakleer die voor iedere opleiding interessant zijn aan de orde. Het doel is uiteindelijk dat alle studenten ook de basisbeginselen van de andere vakgebieden onder de knie hebben. Na verloop van tijd krijgen de projecten wel een multidisciplinair karakter en werkt elke student vanuit zijn eigen discipline aan een gemeenschappelijk doel.

Volgend schooljaar gaan Maintenance, Elektrotechniek en Werktuigbouwkunde hier ook mee verder. In tegenstelling tot vorig jaar maakt Motorvoertuigtechniek niet langer deel uit van deze gecombineerde opleiding. De aansluiting en het vinden van een gemene deler met de andere opleidingen bleek toch lastig te zijn in haar uitwerking. Daarom bieden wij de opleiding Motorvoertuigentechniek weer aan als een zelfstandige opleiding. De studenten Motorvoertuigentechniek volgen dus niet langer de gemeenschappelijke lessen met de studenten van de hiervoor genoemde studierichtingen.

Omhoog