Bijeenkomst de Zeeuwse Route naar een Circulaire Economie

13 januari, 2017

Switch en Het Groene Brein Roots nodigen alle belangstellenden uit die willen bijdragen aan de transitie naar de Nieuwe Circulaire Economie voor een bijeenkomst op  19 januari  om 15.00 uur  in Scalda (ZEP gebouw) te Middelburg. Deelname is gratis.

Circulaire Economie
In een Circulaire Economie gaan grondstoffen in kringlopen door het systeem. Dit circulaire systeem streeft naar herbruikbaarheid van grondstoffen en producten en minimaliseert waarde vernietiging. Deze ontwikkeling is een antwoord op het economische model dat de grenzen van de groei heeft bereikt. De Nieuwe Economie  is een economie waar men door zaken te doen of een beroep uit te oefenen een positieve bijdrage levert aan de sociale en ecologische leefomgeving. Thomas Rau hield vorige maande een stevig pleidooi voor een nieuw economisch systeem. Dat kan alleen worden bereikt door een goede samenwerking tussen overheid, ondernemers en burgers waarin elk van deze partijen hun respectievelijke rol speelt.

Het theoretisch kader wordt tijdens de bijeenkomst geschetst door Antoine Heideveld, directeur van Het Groene Brein, een netwerkvan ruim 115 wetenschappers die actief zijn met de Nieuwe Economie. Na zijn presentatie, verkennen we in groepen de route naar De Nieuwe Circulaire Economie.

Voor wie?
De bijeenkomst is open en interessant voor iedereen die wil bijdragen aan de transitie naar de Nieuwe Circulaire Economie in Zeeland en actief een rol wil spelen om dit te bereiken: personen werkzaam bij de overheid, onderwijs, ondernemers en burgers. Deelname is gratis. Aanmelden kan door een email te sturen naar [email protected] 

Lees hier meer over het programma